Biografie en CV

Biografie van Wim Rijstenberg.

Geboren op 3 juni 1957 te Delden ov. Hij studeerde vanaf zijn 12e jaar piano bij Janneke de Goede te Rotterdam

Vervolgens aan het Rotterdams Muziekinstituut bij A. van Gogh Daarna vervolgde hij met een studie Kerkorgel bij Wim Roos

 

Op zijn 16e jaar werd Wim al dirigent van het "Gereformeerd jeugdkoor Rotterdam Oost" Dit koor werd al gauw uitgebreid met afdelingen in Capelle a/d IJssel, en Krimpen a/d IJssel.

Ook werden naast de jeugdafdelingen ook kinderkoren opgericht waardoor hij in korte tijd dirigent was van zes koren.

Met de koren werden veel projecten gedaan ondermeer met Kerst, zelfstandigen concerten, en medewerkingen.

Tijdens veel projekten was er ondermeer samenwerking met koren van Dirk Jansz. Zwart.

In 1970 voegde Wim zich ook bij de Vlaardingse Folk-formatie "Pelgrim".

In deze groep zong wim, en speelde hij thin-wistle Doedelzak, en Harmonium (aangeblazen door een stofzuiger).

Om zich verder te bekwamen als dirigent ging Wim van 1976 - 1979 via FNZ / NSK te Utrecht koordirectie studeren bij Louis Coenen.

Naast het hoofdvak algemene koordirectie kreeg Wim les in stemvorming, slagtechniek en orkestdirectie en melodieleer en compositie van resp. Grietje van Oudenampsen, Joop Schets en Eduard Nieland.

Na zijn studie in  werd Wim ook muzikaal en artistiek leider van het Ridderkerkse muziekensemble "Antifoon" vanaf deze periode, maar ook daarvoor, zijn er een aantal (koor)composities van zijn hand gekomen.

Eveneens heeft de muziekgroep vier albums gemaakt waarop een groot aantal composities van Wim te beluisteren zijn.

Doordat Wim vanaf 1982 in het Oosten van het land Raalte en Heeten ging wonen en werken als therapeut in de verslavingszorg moest hij helaas de jeugdkoren vaarwel zeggen. Maar hij kreeg er een mooie taak bij door binnen de therapie aan verslaafden muziek als therapie toe te passen.

Wel bleef hij muziek schrijven voor "Antifoon".

Ook stortte hij zich in deze tijd weer op het kerkorgel, en werd vaste kerkorganist te Lemelerveld.

Eveneens was hij van 1982-1992 organist tijdens de jaarlijkse volkskerstzang in de Noorderkerk te Amsterdam. Ook werd Wim toetsenist in de begeleidingsband van de evangelische kerk "de vrije evangelisatie" te Zwolle.

Van 1982 - 1995 was Wim podium-pianist bij de jaarlijkse kinderfeesten tijdens de familiedagen van de Evangelische Omroep.

In 1992 verruilde hij zijn werk binnen de verslavingszorg voor het bedrijfsleven. 

Hierdoor kwam de muziek in zijn leven op een wat ander plan. Het beperkte zich als Pianist binnen de kerkelijke gemeente, en allerlei muziekprojecten.

 

In die tijd heeft hij nog een driejarige deeltijd studie gedaan aan de MTS voor klavierbouw, restauratie en techniek te Emmen.

In 1997 verhuisde Wim, vanwege zijn werk met zijn gezin naar Winterswijk. In 1998 kreeg Wim Het dirigentschap van het Winterswijks Evangelisatiekoor. 

Voor een kerstconcert heeft wim "tijdelijk" ter versterking als bas meegezongen in Gospelchoir Revelation, maar Hij bleef bij het koor 'hangen' en heeft heeft voor Revelation een CD geproduceerd van een live-opname van hun concert gehouden op 1 april 2006 te Aalten.

Momenteel is Wim fulltime bezig met Directie van vijf koren, componeren, arrangeren, produceren van opnames.

Tijdens het jaarlijkse winterswijkse Tent-event van de gezamenlijke kerken in Winterswijk is Wim o.a. bandleider en toetsenist van de zg. SidnvJ band. Deze (hechte) band verzorgd tijdens het hele event de begeleiding van de samenzang tijdens de kerkdienst(en). 

Eveneens is Wim wekelijks pianist in zijn kerkelijke gemeente en begeleidt de gemeentezang.

Daarnaast verzorgd hij (thans met een time-out) programma's voor de lokale omroep RTV Slingeland binnen de programmering van het radioteam 'Cantico.' 

Als Bach-liefhebber heeft Wim een brede muzikale voorkeur. van Gospel tot Klassiek.

selfie dirigent.jpg